China’s largest smartphone manufacturer is building a grand loop shaped tower in Hangzhou and its a brilliant match of architecture and typography


Oppo, China’s largest smartphone company has given the world many good-looking smartphones. It’s only natural their R&D headquarters in Hangzhou, China is a structure that’s out-of-the-world and aligns with the design aims of OPPO. Enter, ‘O-tower’, a building designed by Danish architecture studio, Bjarke Ingels Group (BIG) in an interesting infinity-loop shape. The skyscraper is designed to “connect ground to sky in a continuous loop of collaboration. This larger-than-life O-Tower looks like a grand representation of the brand as described by BIG partner Brian Yang, “It will be an architectural manifestation of an OPPO product: effortlessly elegant while elevating the quality of human life in the city.” Let’s delve into the magnificence of the loop-shaped headquarters of OPPO:


‘O-tower’ is a 10,000 sqm park between a natural lake, an urban center that will house an extensive program for china’s largest smartphone company, as well as an urban living room and lush green landscape.

READ:  Shard, Europe’s tallest building is unveiled in London


The circular skyscraper will surround an open courtyard and offer different floorplate sizes and increase natural light entering the offices.


O-Tower will certainly serve as an iconic landmark within the city, as the massive letter- O lights up after sundown, creating prominence in Hangzhou’s skyline at night.


O-Tower creates a pretty stunning entrance into the building as you walk right through the alphabet into a large circular courtyard populated with greenery. “The central oasis and the surrounding [Hangzhou] wetland park expands the public realm into the heart of the complex,” explained Bjarke Ingels, founder of the Denmark-based architecture studio BIG.

READ:  Remington Centre will be the largest multi-cultural shopping centre in North America


The building’s lower floors will accommodate exhibition spaces, conference areas, and a canteen, while the office floors above will be joined with a series of triple-height spaces.


“The central oasis and the surrounding wetland park expands the public realm into the heart of the complex,” clarified Ingels


The building will be wrapped in a unique ‘fingerprint façade‘ of adaptive louvers oriented according to the sun’s angle. The architect says this will reduce solar gain by up to 52%, reducing energy consumption, glare, reflectivity, and light pollution.

READ:  World’s First Invisible Tower to be built in Korea

[Via: Dezeen]